Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ZYMH ΓΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΡΤΑ




Η συνταγή της ημέρας 



Υλικά
175 γραμμ. αλεύρι
100 γραμμ. βούτυρο όχι πολύ παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
25 γραμμ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
ξύσμα από 1/2 λεμόνι λίγο κρύο νερό

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε την άχνη σε λοφάκι στον πάγκο της κουζίνας. Προσθέτουµε το βούτυρο και το ξύσµα και το ψιχουλιάζουµε µε τα ακροδάχτυλα να γίνει σαν βρεγµένη άµµος. Προσθέτουµε τον κρόκο και λίγο νερό, 1-2 κ.σ., για να ενωθεί η ζύµη. Της δίνουµε σχήµα σφαιρικό και την τυλίγουµε σε µεµβράνη. Την αφήνουµε να ξεκουραστεί και να παγώσει τουλάχιστον για 30΄. Την ανοίγουµε σε φύλλο και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα. Κάνουµε τυφλό ψήσιµο* για 15΄-20΄. Αφαιρούµε τα βαρίδια και ψήνουµε για 5΄-10΄ να ροδίσει. Την αλείφουµε µε διάλυµα αυγού ή ασπράδι για να αδιαβροχοποιηθεί. Ψήνουµε για 3΄-4΄ επιπλέον. Αφήνουµε να κρυώσει και συνεχίζουµε µε την κρέµα που έχουµε επιλέξει.

*τυφλό ψήσιμο: Για να κρατήσει η τάρτα το σχήμα της κάνουμε τυφλό ψήσιμο. Απλώνουμε δηλαδή ένα κομμάτι λαδόκολλα στη ζύμη που έχουμε στρώσει μέσα στην ταρτιέρα, γεμίζουμε μέχρι πάνω με βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.) και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20΄.

μερίδες 6

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου