Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο μπακαλιάρου 1 kg
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα μπύρα
πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε 24 ώρες τον μπακαλιάρο στο νερό να ξαλμυρίσει, αφού τον αλλάξουμε 2-3 φορές.Μετά τον βράζουμε , αφαιρούμε τα κόκαλα και τον κόβουμε κομματάκια.Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε την μπύρα, το πιπέρι, τον χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε το αλεύρι να γίνει χυλός , προς το σφιχτό. Παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά τον χυλό στον οποίον έχουμε ρίξει τον ξασμένο μπακαλιάρο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσει. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα πιτάκια σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σκορδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου