Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΜΠΟΥΡΕΚΙ



Υλικά: 1 ½ κιλό χορταρικά διάφορα. Σπανάκι, λαψανίδες, τσικουνάδες, στριφούλια, μυρώνια, μάραθο, φρέσκα κρεμμυδάκια. 1 φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι, ½ φλιτζάνι ρύζι βρασμένο ελαφρά, 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο. Η ζύμη όπως της κολοκυθόπιτας.
Εκτέλεση: Καθαρίζομε και πλένομε τα χόρτα. Τα αφήνομε να στραγγίσουν. Τα κόβομε μικρά κομματάκια και τα αλατίζομε. Τ’ αφήνουμε λίγο να μαραθούν. Τα τρίβομε πάρα πολύ με τα χέρια για να βγάλουν το ζουμί τους. Βάζομε σε λεκάνη τα στυμμένα χόρτα, το λάδι, το ρύζι, το τυρί και το πιπέρι. Σε λουρίδες φύλλου, όπως στην κολοκυθόπιτα βάζομε τα χόρτα και τυλίγομε. Λαδώνομε με αρκετό λάδι το ταψί. Τοποθετούμε τις γεμάτες λουρίδες κυκλικά ξεκινώντας από το κέντρο. Λαδώνομε όλη την επιφάνεια και ψήνομε σε μέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου