Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ




Η συνταγή της ημέρας 


Υλικά


250 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο 
2 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1 κεσεδάκι γιαούρτι
500 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε μικρές φούντες και τεμαχισμένο
1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
1½ φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι 
αλάτι 
πιπέρι

Εκτέλεση
 
Βράζουμε το ρύζι για 12΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Το απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ζεματάμε το μπρόκολο για 2’-3΄ σε νερό που βράζει και το σουρώνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπρόκολο που έμεινε από βραστή σαλάτα.
 
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο) σε τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω για 7’-8’. Το βάζουμε σε μια στρώση πάνω στο ρύζι.
 
Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ανακατεύοντας τα 2-3 φορές σε μέτρια φωτιά για 5’.
 
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2’-3’ να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας με σύρμα και αφήνουμε να δέσει το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
 
Ρίχνουμε στην κρέμα το τεμαχισμένο μπρόκολο.
Προσθέτουμε την μουστάρδα και το 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί. Δοκιμάζουμε και έπειτα αλατίζουμε. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στο κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 C για 20’-25’.

μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου