Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

ΠΕΤΙΜΕΖΙ



Χρησιμοποιείται ο μούστος των σταφυλιών. Βράζεται, αφού μέσα έχομε τοποθετήσει ασπρόχωμα ή στάχτη δεμένη σε τουλουπίνι. Με κουτάλα μαζεύομε τον αφρό. Αφού βράσει ένα τέταρτο κατεβάζομε από τη φωτιά. Βγάζομε το τουλουπάνι  με τη στάχτη και αφήνομε μια νύχτα να ξεσταλάξει. Παίρνομε τον καθαρό μούστο και τον βράζομε πάρα πολύ μέχρι να γίνει πυκνόρρευστος σαν μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου