Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΤΣΑΡΚΑΜΑΣ



Βασικό υλικό είναι οι ακαρόνοι. Ο ακάρονας είναι ο βλαστός της ταξιανθίας των κρεμμυδιών. Χρησιμοποιούνται όταν είναι τρυφεροί.
Υλικά: ½ κιλό ακαρόνοι ψιλοκομμένοι, 3 αυγά, 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο, ½ φλιτζανάκι του καφέ λάδι, ½ φλιτζάνι γάλα, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι.
Εκτέλεση: Κόβομε τους ακαρόνους λεπτά δακτυλιδάκια και αλατίζομε. Αφήνομε μια δυο ώρες. Ανακατεύομε όλα τα υλικά και προσθέτομε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αν το τυρί είναι αλμυρό δεν βάζομε αλάτι. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνομε το χυλό, περίπου ένα δάκτυλο στο πάχος. Ψήνεται σε μέτριο φούρνο.
Σημείωση. Γίνεται πολύ καλύτερος αν χρησιμοποιήσομε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου