Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

KOΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ



Υλικά: 1½ κιλό κολοκύθα κίτρινη, 3 αυγά, 1½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο, 1 κρεμμύδι, ½ φλιτζάνι ρύζι, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι, ½ φλιτζάνι λάδι. Για τη ζύμη ένα κιλό αλεύρι, ½ φλιτζανάκι του καφέ λάδι, το χυμό μισού λεμονιού.
Εκτέλεση: Αφού καθαρίσομε κόβομε την κολοκύθα σε κομμάτια και τη βράζομε μέχρι να τρυπιέται με το πιρούνι. Τη στραγγίζομε και όταν κρυώσει την πιέζομε πολύ να βγάλει το υγρό της. Βράζομε το ρύζι 3-4 λεπτά και στραγγίζομε. Ξανθαίνομε το κρεμμύδι σε μισή φλιτζάνα λάδι. Σε λεκάνη βάζομε την κολοκύθα, τα αυγά, το τυρί, το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι. Ετοιμάζομε τη ζύμη με 1 κιλό αλεύρι, ½ φλιτζανάκι του καφέ λάδι λίγο αλάτι και το χυμό μισού λεμονιού. Ανοίγομε φύλλο σε λουρίδες πλάτους 15 εκ. και μήκους όσο είναι το ταψί. Τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος της λουρίδας και τυλίγομε. Τοποθετούμε σε ταψί αρκετά λαδωμένο. Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Την κόβομε πριν κρυώσει τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου