Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ


 

H συνταγή της ημέρας 
 

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής


350g Σπαγγέτι Νο 6
600g σπανάκι ψιλοκομμένο
100g cottage cheese
150g μπέικον
60ml φρέσκο γάλα
50ml ελαιόλαδο
40g παρμεζάνα
1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 σκόρδο λιωμένο και 1 φρέσκια ντομάτα κομμένη φέτες
Αλάτι
Πιπέρι
    
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα νερό να βράσει. Ρίχνουμε το σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες ή σύμφωνα με τα γούστα μας. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον που έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες και την ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι. Ρίχνουμε λίγη πάπρικα. Σβήνουμε με λευκό κρασί.

Ρίχνουμε το σπανάκι στα μακαρόνια που βράζουν και συνεχίζουμε για τρία περίπου λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά το cottage cheese μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το γάλα και την μισή ποσότητα της παρμεζάνας.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο από το νερό τους και τα ρίχνουμε μαζί με το σπανάκι στο τηγάνι.Το αφήνουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μακαρόνια ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.

Διάρκεια: 30'
Μερίδες: 4


Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου