Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΙΜΕΡΙΑ


Κατιμέρια
Υλικά: Προζύμι με μισό κιλό αλεύρι, 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κιλό αλεύρι, 1 ½ φλιτζάνι πετιμέζι, κανελόζουμο, μαστίχα.
Εκτέλεση: Ζυμώνομε τα υλικά με όσο ζεστό νερό σηκώσει να γίνει η ζύμη μαλακή. Το πετιμέζι είναι για το σιρόπι. Πλάθομε χοντρά κορδόνια πάχους 2 εκ. και τα κόβομε σε κομμάτια μήκους 4 εκ. Κάθε κομμάτι πιέζεται πάνω στην ξύστρα του τυριού ή κάπου αλλού για να σχηματιστούν σχέδια. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και σκεπάζομε μέχρι να ανεβούν. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο. Έχομε ετοιμάσει το σιρόπι με το πετιμέζι και 1 φλιτζάνι νερό. Αφού ψηθούν τα περιχύνομε με το σιρόπι και τα ξαναβάζομε στο φούρνο μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
Γίνονται, πιο απλά βέβαια, με τη ζύμη του ψωμιού και περιχύνονται πάλι με πετιμέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου