Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ


 

H συνταγή της ημέρας 
  


Υλικά  
  • 1 κιλό μοσχάρι ή χοιρινό κομμένο σε μπουκιές για σουβλάκια
  • Για τη μαρινάτα:
  • 1 κεσές γιαούρτι
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 τριμμένη ντομάτα
  • 1 τριμμένο μήλο
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • Για τα σουβλάκια:
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε τέταρτα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε τέταρτα
  • Ντοματίνια ολόκληρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σουβλιά μεταλλικά για σουβλάκια
  • Για τη σαλάτα:
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ζεστό ή νερό ζεστό
  • 1½ φλ. τσαγιού κους κους
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2.κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά της μαρινάτας σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε να καλυφθεί και σκεπάζουμε το μπολ. Μαρινάρουμε για 4 ώρες, το περισσότερο για 24 ώρες (πάντα στο ψυγείο).   
Περνάμε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ με τα χρωματιστά λαχανικά στη σούβλα. Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια. 
Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε μπολ το κους κους και τις σταφίδες, καλύπτουμε με τον βραστό ζωμό ή νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10΄ ώστε να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά να μαραθούν, ανακατεύοντάς τα για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κους κους διαλύοντάς το με ένα πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά. 
Ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. 
Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σαλάτα κους κους και γιαούρτι.


Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου