Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα τόνο 160 γραμ.
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 φλυτζάνια του καφέ φρυγανιά τριμμένη
λίγο κύμινο σε σκόνη
λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ
1-2 ντομάτες ώριμες λιωμένες ή ανάλογο χυμό ντομάτας
στη μύτη του κουταλιού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
λάδι ή βούτυρο
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Τα αφήνουμε για λίγο και τα πλάθουμε μακρόστενα. Τα τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν καλά και να ροδίσουν. Έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα και τα ρίχνουμε μέσα ή απλώνουμε τη σάλτσα από πάνω. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

πηγή : ΚΑΛΟΓΗΡΗΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου