Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΑΚΕΣ


 

Η συνταγή της ημέρας   


Υλικά  
  • 8 μικρά χωριάτικα λουκάνικα (ή 4 μεγάλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γραμμ. χοντρές φακές
  • 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές για 5΄ και τις στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα ολόκληρα γύρω γύρω για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να γίνουν διάφανα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις φακές και τις πιπερίτσες. Ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το ξίδι.   
Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τις ντομάτες. Τέλος συμπληρώνουμε ζεστό νερό, να εξέχει 3-4 εκ. πάνω από την επιφάνεια των υλικών. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσουν οι φακές και σχεδόν να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου