Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

MAΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΡΑΤΖΙ



 
 

Περιγραφή

Το νεράτζι είναι ένα φρούτο περιφρονημένο αφού είναι τόσο πικρό, που δεν τρώγεται με τίποτα! Η μαρμελάδα νεράτζι όμως είναι πραγματικά υπέροχη και αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Τι χρειαζόμαστε:

  • Νεράτζια όσα θέλετε
  • ζάχαρη ανάλογη της ποσότητας των νερατζιών
  • 1 λεμόνι

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβετε στα τέσσερα τα νεράτζια και τα βάζετε σε λεκανίτσα με νερό που να τα σκεπάζει.
  2. Τα αφήνετε σε κρύο μέρος ή στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
  3. Μετά βγάζετε τα κουκούτσια τους και τα αλέθετε στο μούλτι.
  4. Μετράτε την ποσότητα τους σε κούπες και προσθέτετε ισανάλογη ποσότητα ζάχαρης.
  5. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα.
  6. Αδειάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου