Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΓΛΩΣΣΕΣ ΦΙΛΕΤΟ(ΨΑΡΙΑ) ΤΥΛΙΧΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γλώσσες φιλέτο
λίγο λάδι
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, ρίγανη, πιπέρι
σκόρδο ψιλοκομμένο
2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε τις γλώσσες μία ώρα πριν με ψιλό αλάτι.Τις πασπαλίζουμε από την εσωτερική πλευρά με τη ρίγανη, το πιπέρι και το σκόρδο. Τυλίγουμε και τοποθετούμε πλάϊ-πλάϊ στο ταψάκιπου έχουμε πριν λαδώσει καλά. Στο τύλιγμα αρχίζουμε από εμπρός και τελειώνουμε στην ουρά. Ρίχνουμε το στυμένο λεμόνι και το βούτυρο και λίγο χλιαρό νερό.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου σωθεί το νερό και ροδίσουν λίγο.
Σημείωση:εάν τα φιλέτα είναι πλατιά. τότε κόβουμε τις γλώσσες στα δύο κατά μήκος

πηγή : ΚΑΛΟΓΗΡΗΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου