Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


 

Η συνταγή της ημέρας 



Συστατικά

500 γρ. φαρφάλες

300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια

Χυμό από 1 πορτοκάλι

25 γρ. φιλέτο αμύγδαλο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.

3 λεπτά πριν τα στραγγίσουμε ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μπρόκολο.

Ενώ βράζουμε τα ζυμαρικά καίμε το λάδι σε τηγάνι ή γουόκ και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε.

2 λεπτά πριν αυτό γίνει (θέλει 10-12 ) ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε το χυμό με τη μουστάρδα, τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο και κουνάμε το τηγάνι να πάνε παντού.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι, το νερό ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου