Υλικά
- 4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζ. ξίδι
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 4-5 κόκκους πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι
- Εκτέλεση
Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το ζουμί για να φτιάξουμε πιλάφι και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ξαναβάζουμε τα καλαμάρια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και αλάτι. Σιγοβράζουμε για 5΄. Μεταφέρουμε τα καλαμάρια με τα υγρά τους σε μπολ και τα παγώνουμε. Σερβίρονται κρύα.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου