Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΤΣΑΝΕΛΑ


 

Η εύκολη συνταγή 
 

Υλικά

1 μπαγιάτικο καρβελάκι σταρένιο ψωμί (350 γραμμ.)

5 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φέτες (με τη φλούδα του)

1 κ.σ. κάππαρη λίγες ελιές

1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ξίδι από κρασί

½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε 2 ντομάτες και τις πολτοποιούμε. Κόβουμε το ψωμί σε καρεδάκια όπως φτιάχνουμε κρουτόν (σαν μικρές μπουκιές), το βάζουμε σε μπολ και το περιχύνουμε με την πολτοποιημένη ντομάτα. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 15΄ περίπου, να πιει τα υγρά της ντομάτας.

2. Σε σαλατιέρα βάζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγούρι, την κάππαρη, τις ελιές, το βασιλικό, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

4. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ. Τις βάζουμε στη σαλατιέρα, μαζί με το μουσκεμένο ψωμί και ανακατεύουμε πολύ καλά.

5. Παγώνουμε την παντσανέλα στο ψυγείο.

Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου