Υλικά
•1½ φλ. τσαγιού αλεύρι
•1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
•200 γραμμ βούτυρο
•2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι
•5 αυγά
•250 γραμμ. αμύγδαλο τριμμένο
•2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
•2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
•λίγη κανέλα
•Για το σιρόπι
•2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•4 φλ. τσαγιού νερό
•1 φλούδα πορτοκάλι
•ξύλο κανέλας
Eκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ σε μια μικρή λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Χτυπάμε χωριστά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Συνεχίζοντας, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα (ή τα ψιλοκομμένα καρύδια) και την κανέλα και χτυπάμε καλά. Αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε στο μείγμα μας το σιμιγδάλι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών ή με ξύλινη κουτάλα. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και αφού το βάλουμε στη μεσαία σκάλα του φούρνου, το ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του και να γίνει αρκετά ξανθή (περίπου 45΄). Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι (το σιγοβράζουμε για περίπου 20΄) και όταν βγει ο χαλβάς τον κόβουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε, αφού πρώτα στη μέση κάθε κομματιού έχουμε καρφώσει ένα ολόκληρο (ασπρισμένο) αμύγδαλο. Ο χαλβάς σερβίρεται κρύος.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου