Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

Το πρασοσέλινο είναι ένα από τα φαγάκια που αγαπώ πολύ και που ευτυχώς αρέσει πολύ και στα παιδιά μου, έτσι ώστε να το απολαμβάνουμε οικογενειακώς.
Το χω συνδυάσει με χειμώνα, ζεστό ζεστό, ξινούτσικο, με μπόλικη φετούλα, φρέσκο ψωμάκι και καλό κρασάκι.
Πάμε να το φτιάξουμε.

Χρειαζόμαστε:
1200-1500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια
10 πράσα
500 γρ. σέλινο (αν βρείτε και καμιά σελινόριζα ακόμα καλύτερα)
μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κόλιαντρο ξερό ή λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι κρασί
αλάτι - πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 ζουμερά λεμόνια
Πως το μαγειρεύουμε:
Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια.
Προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί.
Κατόπιν προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να καλύπτει το κρέας, αλάτι, πιπέρι και τον κολίαντρο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί και να μαλακώσει το κρέας.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πράσα κομμένα σε ροδέλες μεγαλούτσικες (μόνο το άσπρο μέρος), τον μαϊντανό και το σέλινο που το έχουμε καλά πλυμένο και κομμένο σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Αν βάλετε και σελινόριζα, θα την καθαρίσετε προσεκτικά, θα την κόψετε σε κομμάτια «κυδωνάτα» και θα την προσθέσετε κι αυτήν στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί άλλη μισή ώρα.
Κατόπιν βάζουμε στην κατσαρόλα και το κρέας και τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν 4-5 βράσεις.
Με τον χυμό των λεμονιών και τα αυγά, φτιάχνουμε ένα αυγολέμονο όπως περιγράφουμε εδώ και αυγοκόβουμε το πρασοσέλινό μας.
Το σερβίρουμε ζεστό και μυρωδάτο.
Καλή επιτυχία!
sintageskardias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου