ΥΛΙΚΑ
•300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
•500 γρ. μασκαρπόνε
•200 γρ. ζάχαρη άχνη
•4 ασπράδια αβγών
•4 κρόκοι αβγών
•500 γρ. γάλα
•1 φλ. εσπρέσο ( ή 1 φλ. νεσκαφέ)
•150 γρ. κονιάκ
•κακάο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την άχνη και το τυρί μασκαρπόνε.Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, για να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις ενώνουμε την μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το μίγμα για τα μπισκότα. Ζεσταίνουμε το γάλα. Όταν γίνει γίνει χλιαρό, του προσθέτουμε ζεστό τον καφέ και το κονιάκ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ, γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν. Τα στρώνουμε εναλλάξ με την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ. Αυτός είναι ο παραδοσιακός ιταλικός τρόπος σερβιρίσματος αυτού του γλυκού. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο.
chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου