Aπό τον chef Δημήτρη Αγοραστό
YΛΙΚΑ
•1 κιλό σουπιές με το μελάνι τους
•Χυμό από 1 λεμόνι
•10 σκελ. σκόρδο
•100 γρ. κρίταμο τουρσί
•Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
•1 ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
•Αλεύρι για το τηγάνισμα
•Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπλέντερ αλέθουμε όλο το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε προσεκτικά τις σουπιές, αφαιρούμε το κεντρικό οστό και κρατάμε το μελάνι.
Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια-ροδέλες και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Αδειάζουμε μέσα στο μπολ το μελάνι και ανακατεύουμε για να γίνουν οι σουπιές κατάμαυρες.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε 2 κουταλιές από το σκορδόλαδο, φροντίζοντας να πάρουμε μόνο λάδι και όχι κομματάκια σκόρδου.
Προσθέτουμε μέσα στο μπολ 2-3 κουταλιές αλεύρι
Προσθέτουμε στο μπολ και τα κρίταμα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο έξτρα αλεύρι. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού όλα τα υλικά.
Ζεσταίνουμε καλά σε βαθύ τηγάνι το ηλιέλαιο και μόλις κάψει προσθέτουμε λίγες λίγες τις σουπιές και τα κρίταμα και τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά.
Περιχύνουμε τις σουπιές με το χυμό ενός λεμονιού, ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι σκόρδου, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Ανακατεύουμε λίγο μελάνι σουπιάς με λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις τηγανιτές σουπιές, παίρνοντας κυρίως ελαιόλαδο με λίγες σταγόνες μελανιού.
chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου