Υλικά
1 κιλό Φασολάκια Πλατιά Μπάρμπα Στάθης
1 κουνέλι, 1½ κιλό περίπου, κομμένο σε μερίδες
500 γρ. Κλασικός Συμπυκνωμένος Χυμός Ντομάτας Μπάρμπα Στάθης
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζανιού Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 κουταλάκι του γλυκούΣκόρδο Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2-3 κουταλιές της σούπαςΜαϊντανός Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
½ φλιτζανιού κρασί λευκό, ξηρό
½ κουταλάκι του γλυκούζάχαρη
150 γρ. φέτα πικάντικη, κομμένη σε κυβάκια
λίγο ξίδι
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
1. Ξεπλένετε τις μερίδες του κουνελιού με νερό και ξίδι. Τις στραγγίζετε, τις στεγνώνετε και τις αλατοπιπερώνετε. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις μερίδες του κουνελιού. Τις βγάζετε σε πιατέλα και στην κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ξανθύνουν, προσθέτετε το χυμό ντομάτας και το μαϊντανό και τα αφήνετε να βράσουν για 5΄.
2. Στη συνέχεια, προσθέτετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κουνελιού, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30΄.
3. Στο μεταξύ ζεματίζετε τα φασολάκια για 5΄, τα στραγγίζετε και μετά τα τοποθετείτε στην κατσαρόλα πάνω από το κουνέλι. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε προσεκτικά τα φασολάκια μέσα στη σάλτσα, προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 45΄-50΄ακόμη. Στο τέλος, προσθέτετε τη φέτα και κουνάτε την κατσαρόλα για
να πάει παντού.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου