Yλικά
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
3 κουτ. σούπας γιαούρτι
1 ντομάτα μεγάλη ώριμη τριμμένη
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι σπασμένο
½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Bάζουμε τον κιμά σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το γιαούρτι, την ντομάτα, το κουκουνάρι, τον βασιλικό, τη ρίγανη και τη σόδα και αλατοπιπερώνουμε. Zυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ (ή για 5-6 ώρες τουλάχιστον) έτσι ώστε το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει αφράτο. Πλάθουμε μπιφτέκια μέτριου μεγέθους, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 10-12 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα μία φορά. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά, συνοδεύοντας με βραστά ή ψητά λαχανικά.
Tip: Aν θέλουμε, μπορούμε να τηγανίσουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να αποκτήσουν κρούστα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για άλλα 6-8 λεπτά, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.
Πηγή: Εθνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου