Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό αλεύρι
200 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ. αμύγδαλα ή φουντούκια σε σκόνη
Για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λεμόνι το χυμό του
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε άχνη ζάχαρη.
Αδειάζουμε το αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση.
Ρίχνουμε μέσα το αμύγδαλο σε σκόνη και το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα προσθέτουμε το μίγμα μαργαρίνη-άχνη ζάχαρη και σπάμε μέσα τα αβγά.
Ενώνουμε τα αβγά ομοιόμορφα, παίρνουμε λίγο αλεύρι από την άκρη και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι σε σχήμα ρολό και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού. Τους δίνουμε σχήμα οβάλ ή στρογγυλό, τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και τα στολίζουμε με φουντούκι, καρύδι, φιστίκι ή καρυδόψιχα.
Ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170 βαθμών. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει με νερό και ζάχαρη και χυμό λεμονιού στο τελείωμα.
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου