Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι
500 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
300 γρ. μαυροδάφνη
3 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα 1/2 λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλας
αλάτι-πιπέρι (και σε κόκκους)
1 κ.σ. δεντρολίβανο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαργαρίνη
λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα δαμάσκηνα στην μαυροδάφνη να μουλιάσουν μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ξύσμα, κόκκους πιπέρι, το δεντρολίβανο και τα ξυλάκια κανέλας. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν τουλάχιστον 5 ώρες.
Πλένουμε και σκουπίζουμε το ψαρονέφρι και κόβουμε σε κομμάτια.
Αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε καλά και σωτάρουμε σε κατσαρόλα με το μισό λάδι. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές ώσπου να ροδίσουν λιγάκι και σβήνουμε αμέσως με λίγη μαυροδάφνη που έχουμε κρατήσει ή με ότι κρασί σας αρέσει. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε και τα δαμάσκηνα μαζί με όλα τα άλλα υλικά, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
Συνοδεύεται με αρωματικό ρύζι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου