Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
3 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
1 μπέικιν
1 σφηνάκι ρακι η κονιάκ
αλευρι περιπου 1100 -1200 γρ.
κανελογαρύφαλα τριμμένα
250 γρ καρύδι τριμμένο
1 κουταλια σησαμι καβουρντισμένο
ΣΙΡΟΠΙ
1,5 ΠΟΤΉΡΙ ΖΆΧΑΡΗ
1,5 ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΛΙ
2,5 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
1 Κ.Σ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω το λαδι με τη ζάχαρη,διαλύω τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το μπέικιν στη ρακί η το κονιάκ και τα προσθέτω στο λάδι.Ρίχνω 1 κ.σ κανελογαρύφαλα και αν θέλομε και τριμμένο καρύδι και προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.Πλάθω τα μελομακάρονα και τα ψήνω στους 200 β μέχρι να ροδίσουν,Αφήνω να κρυώσουν και φτιάχνω το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ρίχνω το χυμό λεμονιού και βράζω άλλα 2 λεπτά,κατεβαζω απο τη φωτιά και ριχνω το μέλι.Απλωνω τα μελομακάρονα σε ενα μεγάλο ταψί ριχνω απο πάνω το σιρόπι και αφήνω να τραβήξουν 10-15 λεπτα.Τα στρώνω σε πιατέλα και τα πασπαλίζω με τειμμένο καρύδι,ζάχαρη και σησαμι ανακατεμμένα όλα μαζί
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου