Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

KOTOΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Υλικά •4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
•1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
•1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ (πιπερόριζα) σε σκόνη
•1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
•ελάχιστο κύμινο σε σκόνη (προαιρετικά)
•χυμός από 1 λάιμ
•60 ml γάλα καρύδας*
•50 ml ελαιόλαδο
•αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός (ή φρέσκος κόλιανδρος για όσους βρουν στην αγορά και τους αρέσει η εξωτική νότα που δίνει στα φαγητά) για το γαρνίρισμα
Eκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το γάλα καρύδας, το χυμό λάιμ, όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο μπολ το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να βραχεί καλά από το αρωματικό μείγμα. Αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος και να ετοιμάσουμε τα πακέτα. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C.
Κόβουμε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο. Μοιράζουμε επάνω τις λωρίδες κοτόπουλου μαζί με το υγρό μείγμα. Κλείνουμε τις λαδόκολλες καλά σε πακετάκια τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί στριμωχτά. Φουρνίζουμε το ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο (το τσεκάρουμε ανοίγοντας ένα πακετάκι). Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με το φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας και συνοδεύουμε με λευκό ρύζι της αρεσκείας μας. Ταιριάζουν πολύ τα αρωματικά μπασμάτι και τάι.



Πηγή: gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου