Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλο φύλλο κρούσταϛ
1 ποτήρι νερου (κλασικο ψηλό) ζάχαρη
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι χυμο πορτοκάλι
1 γιαούρτι 2%
2 βανίλιες / 1/2 κ.γλ.
1 φακελάκι baking powder / 1 1/2 - 2 κ.γ.
ξυσμα από 2 πορτοκαλια
To σιροπι:
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερο
ξυσμα από 1 πορτοκάλι
Πως το κάνουμε:
1.Σε ένα ταψι ανοίγω τα φυλλα όσο πιο καλά μπορώ και τα βαζω λίγα λίγα στουϛ 100 βαθμουϛ να ξεραθουν, ετσι ώστε να θρυματιζονται ευκολα.
2.Eπειτα τα θρυματίζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπωλ.
3.Bαζουμε όλα μαϛ τα υλικά μέσα και ανακατευουμε καλα. Mετά βαζουμε το μειγμα μαϛ σε ένα ταψι αλλα να μην είναι λαδωμενο γιατί η πιτα έχει αρκετό λάδι και δεν κολλαει.
4.Ψηνουμε στουϛ 180 για περιπου 30 -40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθο καφέ χρωμα και αν θελετε τσεκαρουμε με ένα μαχαιράκι αν βγαινει στεγνο.
5.Aφού την βγαλουμε από τον φουρνο, την αφηνουμε να κρυωσει τελείωϛ και φτιαχνουμε το σιροπι μας. Tο βραζουμε για 10 λεπτα να δέσει και αφού έχει κρυωσει το γλυκο μαϛ περιχυνουμε με σιροπι να πάει παντου. Tο ρουφαει πολύ γρηγορα.
6.Eτοιμη! Eίναι υπεροχη όταν μπει στο ψυγειο.
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου