Aπό τον Δημήτρη Κουρούμπαλη
ΥΛΙΚΑ
•1 πακ. σπαγγέτι (ή λινγκουίνι)
•2 κονσ. τόνο σε νερό
•1 κρεμμύδι
•70 γρ. κάπαρη
•1 σφην. βότκα
•Αλάτι
•Φρέσκο πιπέρι
•Ελαιόλαδο Άλτις
•1 κλων. θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σωταριστεί για 4-5 λεπτά.
Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τον στραγγίζουμε καλά.
Ξαναδυναμώνουμε τη θερμοκρασία στο τηγάνι και προσθέτουμε τον τόνο.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη βότκα και ελάχιστο αλάτι.
Προσθέτουμε την κάπαρη στραγγισμένη και ξεπλυμένη αν είναι πολύ αλμυρή και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και κατεβάζομε από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και χωρίς να τα ξεπλύνουμε σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο. Αδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου