Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

ΙΤΣ ΠΙΛΑΦΙ

Τι χρειαζόμαστε:

Μισο κιλο συκωτακια απο κοτοπουλο
Μιση κουπα κρασι κοκκινο
Μιση κουπα κουκουναρι
Μιση κουπα σταφιδες μαυρες
2 κουπες ρυζι καρολινα
Αρκετο ανηθο ψιλοκομμενο
3 κ.σ. βουτυρο γαλακτος
Μιση κουπα καστανα χοντροκομμενα
Λιγη κανελα
Αλατι, πιπερι.
1 λιτρο ζωμο κοτοπουλου απο κυβο.

Πως το κάνουμε:

1.Βαζουμε σε ενα μπολακι το κρασι και μουλιαζουμε τις σταφιδες.
2.Σε ενα τηγανι καβουρδιζουμε το κουκουναρι χωρις λαδι η βουτυρο.
3.Σε μια κατσαρολα βαζουμε το βουτυρο και τσιγαριζουμε τα συκωτακια.
4.Οταν τσιγαριστουν ριχνουμε τις σταφιδες μαζι με το κρασι, τα καστανα, τα κυκουναρια, τον ανηθο, την κανελα, το αλατι, το πιπερι και τον ζωμο
5.Το αφηνουμε να βρασει για 20 λεπτα.
6.Τελος ριχνουμε το ρυζι και συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να βρασει και το ρυζι.


Λίγα μυστικά ακόμα


Εγω δεν το εχω φτιαξει. Το εφαγα ομως και ζητησα την συνταγη απο την κυρια Μαρια για να τη προσθεσω στις Συνταγες.


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου