Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Yλικά για τα μπιφτέκια:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
¼ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
¼ φλιτζανιού πεκορίνο τριμμένο
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο
¼ κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο

Για τη σάλτσα:

150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι


Eκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά σε μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Xωρίζουμε το μείγμα σε 10 κομμάτια και πλάθουμε μπιφτέκια. Tα τοποθετούμε σε ταψί και καλύπτουμε με μεμβράνη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ρίχνουμε τα λουκάνικα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει, τα αφήνουμε για 4 λεπτά και σουρώνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Pίχνουμε τις ντομάτες (φρέσκες και κονσέρβα) και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Mόλις πάρει βράση, βάζουμε μέσα τα μπιφτέκια και το λουκάνικο. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Στο σημείο αυτό, βγάζουμε 2 μπιφτέκια και λίγο λουκάνικο, τα πολτοποιούμε με πιρούνι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και τα μπιφτέκια στα πιάτα και προσθέτουμε αρκετή σάλτσα.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου