Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

Υλικά
300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γραμμ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
80 γραμμ. μπισκότα βουτύρου χοντροσπασμένα
1 φλ. τσαγιούστραγγισμένο και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι
1 πορτοκάλι (ξύσμα, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
2 κ.σ. κονιάκ


Εκτέλεση:

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄. Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτουμε το ξύσμα. Αφήνουμε 5΄-6΄ το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί). Μ’ ένα κουτάλι γλυκού παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα. Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας ή άχνη ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.


Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου