Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ




Υλικά

10 αυγά
10 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
10 κουταλιές ζάχαρη
10 κουταλιές σιμιγδάλι
10 κουταλιές καρύδια κοπανισμένα
Λίγο βούτυρο
1 κιλό νερό
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε προσεκτικά στην λεκάνη μας.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα καρύδια δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα μας και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.

Ετοιμασία για το σιρόπι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά και αφού βράσουν για 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε τις βανίλιες και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου