Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

Υλικά

Για τις φλογέρες

* 600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίμηση μανιάτικα με ξύσμα πορτοκαλιού, ή με πράσο (θα τα βρούμε σε καλά παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
* 1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα αποφλοιωμένα, τριμμένα στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν λεπτή πούδρα (στα σούπερ μάρκετ θα βρούμε και έτοιμη αμυγδαλόσκονη, συσκευασμένη)
* 1 πακέτο φύλλα κρούστας
* 160 ml ελαιόλαδο
* 4 κουτ. σούπας σουσάμι

Για το ντιπ με πορτοκάλι

* χυμός και ξύσμα από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά πορτοκάλια
* χυμός από 1/2 λεμόνι
* 60 ml ελαιόλαδο
* 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση:

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το έντερο στο οποίο είναι τυλιγμένα τα λουκάνικα. Με ένα πιρούνι κομματιάζουμε το εσωτερικό τους μέσα σε ένα μπολ (είναι αρκετά μαλακό και η διαδικασία είναι εύκολη), ώστε να γίνει σαν κιμάς. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε καλά.



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Κόβουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση, έτσι ώστε από κάθε φύλλο να έχουμε 2 λωρίδες. Με ένα πινέλο αλείφουμε μία-μία όλες τις λωρίδες από τη μία πλευρά με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε από 1-2 κουτ. σούπας γέμιση κατά μήκος της στενής πλευράς κάθε λωρίδας φύλλου. Γυρίζουμε τις πλαϊνές άκρες ελαφρώς προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και στη συνέχεια τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Συνολικά θα έχουμε 20 - 22 φλογέρες. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Βάζουμε τις φλογέρες στο λαδωμένο ταψί, τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τις ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.



Ντιπ με πορτοκάλι (το ετοιμάζουμε όσο ψήνονται οι φλογέρες): Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με έναν αυγοδάρτη πολύ καλά το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.



Σερβίρουμε τις φλογέρες ζεστές ή χλιαρές σε μια πιατέλα και τις συνοδεύουμε με το ντιπ πορτοκαλιού.


Πηγή: gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου