Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κούπα ζάχαρη,
1 ποτηράκι κρασιού πετιμέζι,
1/2 κούπας λάδι,
2 πορτοκάλια για το ξύσμα και τον χυμό τους,
2 μέτρια αυγά,
2 κουταλάκια μείγμα μπαχαρικών Σμυρνιό (αλλιώς κανέλα,γαρύφαλλο,μοσχοκάρυδο τριμμένο ανακατεμένα όλα μαζί από εσάς).
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά,
1 κουταλάκι μπείκιν πάουνερ,
1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκάλι (υπάρχει έτοιμο, αλλιώς θα βάλετε απλή βανίλια σκόνη)
και τέλος μια κούπα καρύδια χοντροκομμένα
λίγη κανέλα έξτρα και λίγη ζάχαρη έξτρα (για πασπάλισμα)

Βάζετε σε βαθύ μπόλ όλα τα υγρά υλικά μαζί με την ζάχαρη, το ξύσμα και τ' αυγά. Ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν στην συνέχεια προσθέτετε την μαγιά, το μπέϊκιν, την βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τελευταίο ενσωματώνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε έναν ωραίο χυλό. Τον αφήνετε να σταθεί για ένα τέταρτο και στην συνέχεια μοιράζετε σε θήκες για Muffins τα σχετικά χαρτάκια. Γεμίζετε με χυλό κατά το ήμισυ. Βάζετε πάνω από τον χυλό μερικά καρύδια. Τα σκεπάζετε και πάλι με λίγο χυλό. Βάζετε μερικά στην επιφάνεια και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη κάθε ψωμοκεκάκι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μοσχομυρίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου