Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

α χρειαστούμε
400 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 πράσο
2 κ.σ άνηθο
1 κ.σ. δυόσμο
1 ποτήρι νερό ( 200 ml )
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο ( 50 ml )
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το πράσο.
Βάζουμε το πράσο σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό και δημιουργούμε ένα χυλό ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε μέσα στο χυλό το πράσο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε κουταλιές απο το χυλό.
Τηγανίζουμε και απο τις δύο πλευρές τις πρασοτηγανίτες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε τις πρασοτηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου