Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΜΙΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ




1 μεγάλη 'κουλούρα' ψωμί
200 γραμ. καπνιστό σολομό
600 γραμ. ανθότυρο
3 γεμάτες κουταλιές σούπας τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
2 κουτ. γλυκού πικάντικη μουστάρδα
Φρέσκο άνηθο (όσο θέλετε εσείς)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα (μόνο τα πράσινα μέρη)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο θέλετε εσείς)
1 μικρό βαζάκι πορτοκαλί μπρικ (απομίμηση από χαβιάρι)


Κόβετε την κουλούρα του ψωμιού οριζόντια, ώστε να έχετε δύο 'δίσκους'.
Αφαιρείτε την ψίχα 'σκάβοντας' με τα δάχτυλά σας (και στους δύο δίσκους), φροντίζοντας όμως να μείνει μία στρώση στον πάτο των 'δίσκων'.
Κόβετε τον καπνιστό σολωμό σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά), και τον φυλάτε στο ψυγείο - επίσης, βάζετε και το μπρικ στο ψυγείο, για να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε με το μίξερ το ανθότυρο, το Φιλαδέλφεια και τη μουστάρδα πολύ καλά, μέχρι το σύνολο να γίνει σαν κρέμα.
Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον προσθέτετε στο μείγμα, ρίχνετε και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά για να πάνε τα μυρωδικά παντού. Βάζετε το μείγμα του ανθότυρου στο ψυγείο - για τουλάχιστον 2 ώρες -, ώστε να ενωθούν πολύ καλά τα 'αρώματα' μεταξύ τους.
Παιρνετε τον ένα 'δίσκο' κουλούρας και τον γεμίζετε με το μισό μείγμα του ανθότυρου. Από πάνω, στρώνετε τα κομμάτια του σολωμού και προσθέτετε και το μπρικ - με τη βοήθεια ενός κουταλιού, να πάει σε όλη την περιφέρεια του 'δίσκου'. Πασπαλίζετε από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Παίρνετε τον δεύτερο 'δίσκο' της κουλούρας και τον γεμίζετε με το υπόλοιπο μείγμα ανθότυρου.
Ενώνετε τους δύο 'δίσκους', τους πατάτε για να 'κολλήσουν' μεταξύ τους.
Βάζετε την 'κουλούρα' σε μεγάλη πιατέλα και την κόβετε σε φέτες με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι- εγώ προσωπικά, την κόβω μπροστά στους καλεσμένους, το θεωρώ πιο...'γιορτινό':-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου