Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΛΑΘΡΟΠΙΤΕΣ

Υλικά: 1 ματσάκι μάλαθρο, 1 κουταλιά ταραμά, 2 κρομμύδια φρέσκα, 2 ντομάτες φρέσκες και 1 1/2 ποτήρι αλεύρι.
Εκτέλεση: Αρχικά αραιώνουμε τον ταραμά με λίγο νερό. Κόβουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μάλαθρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε και λίγο νερό, ώσπου να γίνει μια αραιή ζύμη (κουρκούτι). Μετά τα τηγανίζουμε με τον εξής τρόπο: Βάζουμε το τηγάνι με λάδι στη φωτιά να κάψει. Στη συνέχεια βάζουμε το κουρκούτι κουταλιά - κουταλιά και περιμένουμε μέχρι να κοκκινίσει. Οι μαλαθρόπιτες είναι έτοιμες.

ΧΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου