Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

ΑΪΒΑΛΙΩΤΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά

600 γραμμ. αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
600 γραμμ. βούτυρο γάλακτος ή φυτικό λίπος
2 κρόκοι αυγών
200 γραμμ. άχνη ζάχαρη
900 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 φλ. ελληνικού καφέκονιάκ
άχνη για το πασπάλισμα

Eκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7΄-8΄. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 180°C. Όπως τους βγάζουμε καυτούς, τους αχνίζουμε, για να κολλήσει η άχνη πάνω τους, με απαλές κινήσεις, γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.




Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου