Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Υλικά
1 κιλό μικρές πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
αλάτι και πιπέρι
Για το λάδι δεντρολίβανου
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου (σε ματσάκια ή σε γλαστράκια σε φυτώρια, καλά μανάβικα και πλέον και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν δεν βρείτε φρέσκο μπορείτε να βάλετε ξερό - βλ. μυστικό)
1/3 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού
3/4 φλιτζ. τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού


Eκτέλεση:

Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα μέσα σε άφθονο νερό για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με ένα λεπτό μαχαίρι. Είναι έτοιμες όταν τις διαπερνά με ευκολία.
Λάδι δεντρολίβανου + λαδολέμονο: Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα φύλλα του δεντρολίβανου. Τα βράζουμε για 20 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το μαϊντανό και βράζουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε λίγο νερό με πάγο για να κρυώσουν. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι. Καθαρίζουμε το μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα το λάδι δεντρολίβανου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, τα χτυπάμε για 1 λεπτό και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Πατατοσαλάτα: Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τις πιάσουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τις ρίχνουμε στο μπολ με το λαδολέμονο, ρίχνουμε αρκετό αλατοπίπερο, ανακατεύουμε προσεκτικά να μη διαλυθούν και σερβίρουμε.



Πηγή: gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου