Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ




• 1 1/2 φλιτζ. φακές
• 1/2 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 φλυτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1/2 φλυτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 4-5 κλωναράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
• 1 1/2 κουτ.γλ. κύμινο σε σκόνη
• 1/2 κουτ.γλ. κόκκινο πιπέρι
• 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 2 κουτ. ασπρο κρασόξυδο
• 2 κουτ. χυμό λεμονιού
• αλατοπίπερο
• φύλλα από σγουρό μαρούλι


Βάζετε τις φακές σε κατσαρόλα με 2 1/2 φλιτζάνια νερό και τις αφήνετε να βράσουν. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 35 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Κατά την διάρκεια του βρασίματος ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα προσέχοντας να μην παραβράσουν και λιώσουν.
• Τις σουρώνετε και της βάζετε σε μεγάλο μπολ.
• Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μαρούλι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά το λιγότερο για να κρυώσουν.
• Τακτοποιείτε σε πιατέλα τα φύλλα του μαρουλιού και αδειάζετe από πάνω τις φακές.
• Σερβίρεται παγωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου