Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ





Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες

300 γρ. κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι μέτριου μεγέθους πολύ ψιλοκομμένο

3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο ή σπορέλαιο

1 μικρό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1-1/2 φλιτζ. τα. ρεβιθιά ψημένα (βρασμένα)

1 ποτήρι νερό (για το ψήσιμο)

2 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες ή 1 γεμάτη κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας ( αν δεν έχουν χρώμα οι ντομάτες)

1 κουτάλι κύμινο

1 κουτάλι τσαγιού κανέλα

1 κουτάλι τσαγιού μπαχάρι

Ελαιόλάδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες ραβδωτά και τις αφήνετε, πριν τις τηγανίσετε, σε κρύο αλμυρό νερό.

Αφού τσιγαρίσετε πρώτα σε μια κατσαρόλα πολύ ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά και τον τσιγαρίζετε ώσπου να τραβήξει το νερό του. Προσθέτετε έπειτα το ντοματοπολτό, και γυρίζετε ακόμα ένα λεπτό το κρέας μέχρι να μοσχομυρίσει. Προσθέτετε τα ρεβίθια και το μαϊντανό.

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε άφθονο ελαιόλαδο και όταν κοκκινίσουν, τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Στρώνετε σε μια κατσαρόλα τις τηγανισμένες μελιτζάνες, βάζετε από πάνω το κρέας με τα ρεβίθια και τα αφήνετε να ψηθούν για 10-15 λεπτά, μέχρι να τραβήξει όλο του το ζουμί και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Σερβίρετε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου