Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΓΑΥΡΟ



Υλικά
2κιλά γαύρο
-2.5 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-1 κουταλάκι κουκουνάρια
-1 κουταλάκι μικρή σταφίδα μαύρη (κορινθιακή)
-2.5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-1 κουταλάκι ξερό δυόσμο
- αλάτι
-1/2 κουταλάκι ζάχαρη


Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ξεκοκαλίζουμε τους γαύρους, αφαιρούμε το κεφάλι και την ουρά. Πλένουμε τα ψάρια και έπειτα στρώνουμε κυκλικά τα μισά σε ταψί με διάμετρο 30-35 εκατοστά, με την ξεκοκαλισμένη και ανοιχτή μεριά προς τα πάνω. Τα ψήνουμε σε φούρνο μέτριας θερμοκρασίας για 25-30 λεπτά της ώρας. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κουκουνάρι και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε και το ρύζι και το καβουρδίζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τον ξερό δυόσμο και σχεδόν το διπλάσιο της ποσότητας του ρυζιού χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για 8-10 λεπτά ακόμη. Όταν ψηθεί το ρύζι το απλώνουμε προσεκτικά πάνω στα φουρνισμένα ψάρια και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ψάρια, αλλά αυτή τη φορά με τη ράχη προς τα πάνω. Τα βάζουμε ξανά στο φούρνο για άλλο ένα μισάωρο. Έτοιμο το γαυροπίλαφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου