Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

SEKERPARE ΓΛΥΚΟ





Μισό κιλό αλεύρι
200 γραμμάρια μαργαρίνη
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 αβγά
Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ή φουντούκια σε σκόνη

Για το σιρόπι θέλουμε:


Ένα λίτρο νερό
Ένα κιλό ζάχαρη και
Μισό λεμονάκι

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αφρίσει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε άχνη ζάχαρη. Αδειάζουμε το αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε μέσα το αμύγδαλο σε σκόνη και το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα προσθέτουμε το μίγμα μαργαρίνη-άχνη ζάχαρη και σπάμε μέσα τα αβγά. Ενώνουμε το λάδι με τα αβγά ομοιόμορφα, παίρνουμε λίγο αλεύρι από την άκρη και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι σε σχήμα ρολό και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού. Τους δίνουμε σχήμα οβάλ ή στρογγυλό, τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και τα στολίζουμε με φουντούκι, καρύδι, φιστίκι ή καρυδόψιχα. Ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170 βαθμών. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει με νερό και ζάχαρη και χυμό λεμονιού στο τελείωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου