Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΙΣΛΙ





500 γρ. αλεύρι μαλακό (τύπου 70%)
· 80 γρ. φυτική μαργαρίνη
· 80 γρ. ηλιέλαιο
· 200 γρ. σταχτόνερο
· 100 γρ. άχνη ζάχαρη
· 12 γρ. baking powder
· Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
· Κανέλα σκόνη
· Γαρύφαλλο τριμμένο

Υλικά για τη γέμιση
· 250 γρ. καρύδια τριμμένα
· Λίγη κανέλα σκόνη

Υλικά για το σιρόπι
· 1000 γρ. ζάχαρη
· 600 γρ. νερό
· 200 γρ. γλυκόζη
· 1 ξύλο φρέσκια βανίλια
· Μερικά καρφιά γαρύφαλλο

Εκτέλεση
· Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι με την παρακάτω σειρά: νερό, γλυκόζη, ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν. Όσο το σιρόπι μας βράζει, ετοιμάζουμε και ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης μέσα σ’ ένα μπόλ.
· Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, την άχνη και το baken powder μαζί. Προσθέτουμε τα αρωματικά και ανακατεύουμε ανοίγοντας μια λακκούβα στην μέση όπου και ρίχνουμε την λιωμένη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο και το σταχτόνερο. Ζυμώνουμε απαλά ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
· Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, κόβουμε και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα ανοίγουμε με την παλάμη σε στρόγγυλο σχήμα. Βάζουμε μέσα την γέμιση περίπου ένα κουταλάκι γλυκού και κλείνουμε από τρεις πλευρές, έτσι ώστε να γίνουν τρίγωνα.
· Αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε πριν τοποθετήσει λαδόκολλα. Κάνουμε το σχέδιο με το ειδικό τσιμπιδάκι για ισλί ή μ’ ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσουν καλά.
· Μόλις ξεφουρνίσουμε τα βουτάμε στο χλιαρό πλέον σιρόπι και τα στραγγίζουμε σε κόσκινο.
· Γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο καρύδι και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

πηγη nline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου