Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ



Υλικά
1 λίτρο γάλα
160 γραμμάρια ζάχαρη
φλούδα από 1 λεμόνι
120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
6 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο
400 γραμμάρια φύλλα
ζάχαρη άχνη
κανέλα"

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε την κρέμα, βάλτε να βράσει 1 λίτρο γάλα με 160 γραμμάρια ζάχαρη και τη φλούδα από 1 λεμόνι. Όταν κάψει, προσθέτετε 120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, την αποσύρετε, πετάτε τη φλούδα του λεμονιού και προσθέτετε 6 αυγά χτυπημένα και 2 κουταλιές βούτυρο. Έχετε ετοιμάσει 400 γραμμάρια φύλλα, απλώνετε στον πάτο του ταψιού (προτιμήστε ένα μικρό ορθογώνιο) τα πιο πολλά αφήνοντας τα να περισσεύουν από το ταψί για να τα γυρίσετε. Κάθε φύλλο που βάζετε το βουτυρώνετε. Αδειάστε την κρέμα και απλώστε την ομοιόμορφα. Βάλτε στην επιφάνεια 1 φύλλο, βουτυρώστε το, γυρίστε όμορφα μερικά από τα φύλλα που περισσεύουν, βάλτε κι άλλο φύλλο και γυρίστε τα υπόλοιπα για να κλείσετε την κρέμα. Ψήστε την σε φούρνο 200°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα όταν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου