Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

ΓΛΥΚΟ SUTLAC




Υλικά
4 ποτήρια γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι του τσαγιού ρύζι
1 κουτάλι της σούπας ρυζάλευρο
κανέλλα

Εκτέλεση
Καθαρίστε και πλύνετε το ρύζι.
Βάλτε το σε μια κατσαρόλα που να το σκεπάζει λίγο το νερό.
Οταν τραβήξει το νερό, βράστε το ώσπου να μαλακώσει.
Στραγγίστε το νερό κι ανακατέψτε το με το γάλα.
Αφήστε το γάλα να πάρει 1-2 βράσεις.
Προσθέστε τη ζάχqρη.
Μετά από 3-4 λεπτά, ρίξτε στο γάλα που βράζει το ρυζάλευρο,που το έχετε ήδη λιώσει στο νερό.
Αφήστε το να πάρει άλλες 1-2 βράσεις και πάρτε το από τη φωτιά.
Σερβίρετε προσθέτοντας κανέλλα και φλούδα λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου