Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΧΙΩΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ



ΥΛΙΚΑ
• ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή λίγο παραπάνω
• 1 πακέτο Κανελόνια
• 1,5 κονσέρβα ντομάτα τριμμένη
• 2 κρεμμύδια ξερά
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 πράσινη πιπεριά μεσαίου μεγέθους
• λίγο μαϊντανό
• 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή 7-8 φρέσκα μανιτάρια τύπου champignon
• 250 γρ τυρι χιώτικο κατσικίσιο
• 1 κουτί κρέμα γάλακτος (250ml)
• λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και γκούντα
• λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι – Πιπέρι – Κανέλλα

Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε 10 λεπτά σε σκέτο νερό για να μαλακώσουν Τσιγαρίζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια κομμένα, πλυμένα και σουρωμένα, στο λάδι. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και το θρυμματίζουμε καλά ώστε να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια. Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό για να βράσει η σάλτσα μας. Όταν η σάλτσα του κιμά είναι έτοιμη προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το τυρί χιώτικο κομμένο σε μικρά κομματάκια και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια με το μείγμα κιμά – μανιταριών – τυριού , με ένα κουτάλι, προσέχοντας όμως να μη βάζουμε μέσα και το ζουμί της σάλτσας, όσο αυτό είναι δυνατό. Τα κανελόνια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που να τα χωράει όλα και να μην περισσεύει πολύ χώρος. Ότι απέμεινε από τη σάλτσα μας το ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια και τα σκεπάζουμε μέχρι να τα καλύψουμε. Στο τέλος ρίχνουμε πάνω από το φαγητό μας τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο για 40 -50 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου