Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΕΜΠΑΜΠ




Μπιφτέκι Κεμπάμπ

Υλικά:

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά αρνίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο, (ή στο μούλτι και στραγγισμένο από τα υγρά)
1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
Φρυγανιά, τριμμένη, (όση χρειαστεί)
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Σάλτσα ντομάτας ή πελτέ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, κύμινο

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά και τα «μυρωδικά» και προσθέτουμε τόση τριμμένη φρυγανιά όση χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη κρέατος στητή και χωρίς καθόλου υγρά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μακρόστενα, (πάχους όσο θέλουμε) και τα ψήνουμε, γυρίζοντας τα συνεχώς, (για να δημιουργηθεί μια κρούστα), περίπου για 7 λεπτά, από κάθε πλευρά, έτσι ώστε να κρατήσουν μέσα τους χυμούς τους.
Τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα σβήνουμε με ξηρό άσπρο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου