Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΧΙΩΤΙΚΟΙ




Υλικά: Ρεβίθια,
ρίγανη,
πιπέρι,
αλάτι,
μαϊντανό,
κρομμύδι,
αυγό,
φρυγανιές είτε αλεύρι.
Εκτέλεση: Βρέχομε σε χλιαρό νερό τα ρεβίθια αποβραδύς. Την
επόμενη μέρα τα βράζομε και τα στραγγίζομε σε τρυπητό.
Έπειτα τα χτυπάμε στο γουδί. Τα βάζομε σε γαβάθα με το κρομμύδι
(μπορεί να είναι καβουρδισμένο λίγο), τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι,
το μαϊντανό και το αυγό. Τα ζυμώνομε, τα αλευρώνομε(με αλεύρι,
είτε φρυγανιά) και αφού τα πλάσουμε σε κεφτεδάκια, τα τηγανίζουμε
σε καυτό λάδι. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου